Новини
12 Травня 2022
545

Екоцид: Війська рф скоїли понад 200 злочинів проти природи

Мінприроди фіксує порушення за допомогою спеціальних методик

Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну зафіксувало 231 екологічний злочин, скоєний з боку ворога, повідомляє пресслужба міністерства.

“Мінприроди спільно з підлеглими органами виконавчої влади та екологічними активістами з першого дня війни фіксує екозлочини рашистів та підраховує збитки за спеціальними методиками”, — розповів міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Вже задокументовано 231 екологічний злочин росії на території України та в акваторії Чорного моря. Найбільше випадків екоциду виявлено у Київській області — 34, Донецькій — 27 та Дніпропетровській — 22.

“Ця інформація доповнить загальний кошик збитків від військових дій росії, який формує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, для підготовки позову до Міжнародного суду ООН”, — додав Стрілець.

Тим часом росіяни намагалися відправити у Єгипет вкрадене українське зерно. Російське судно завантажило в тимчасово окупованому Криму 27 тис. тонн зерна і спробувало продати його Єгипту, але після відмови змінило напрямок на Ліван та Сирію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram