Новини
24 Січня 2020
810

Джордж Сорос виділить $1 мільярд на боротьбу з авторитаризмом та зміною клімату

Про це він заявив під час свого виступу в Давосі

Фото: World Economic Forum

Американський фінансист і мільярдер Джордж Сорос виділить $1 млрд на створення глобального університету для боротьби з авторитарними урядами й змінами клімату. Про це він заявив під час свого виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє Bloomberg.

Мільярдер зазначив, що головна мета як довгострокової стратегії полягає в доступі до якісної освіти, зокрема освіти, яка зміцнює автономію особистості, розвиває критичне мислення, підкреслюючи академічну свободу.

“Беручи до уваги надзвичайну кліматичну ситуацію і заворушення в усьому світі, не буде перебільшенням сказати, що до 2020 року і наступні кілька років будуть визначати не тільки долю Сі та Трампа, а й долю світу”, — сказав Сорос.

Він також зазначив, що міжнародну платформу для навчання і досліджень планується запустити на базі університетської мережі “Відкрите суспільство”. Університет буде відкритий у співпраці з підтримуваним Соросом Центрально-Європейським університетом та Бард-коледжем.

У своїй промові Сорос торкнувся широкого кола питань, зокрема “перегрітої” економіки США, домінування Facebook і авторитарного правління Сі Цзіньпіна, Нарендри Моді, Джейрах Болсонаро та Дональда Трампа. Останнього мільярдер назвав “шахраєм і абсолютним нарцисом”.

Так, мільярдер вважає, що між президентом США Дональдом Трампом і компанією Facebook є неформальні домовленості.

“Я думаю, що між Трампом і Facebook існує таке собі неформальне співробітництво або угода про взаємодопомогу. Facebook буде працювати, щоб переобрати Трампа, а Трамп буде захищати Facebook”, — сказав Сорос, додавши, що він турбується про результати виборів президента США у 2020 р.

В ході виступу Сорос також звинуватив Трампа в нехтуванні інтересами США в угоду власним.

Раніше Сорос неодноразово критикував Facebook і Google, оскільки ці компанії, на його думку, монополізували ринок, перешкоджаючи інновацій та створюючи залежність від своїх сервісів.

Як писали раніше Investory News, мільярдер Джордж Сорос, спадкоємиці Ріган Пріцкер та Ебігейл Дісней, співзасновник Facebook Inc. Кріс Хьюз, а також ще кілька заможних американців написали відкритого листа політикам, що висувають свої кандидатури на президентські вибори у 2020 р., в якому пропонують ввести такий податок, що усуне нерівність і забезпечить фінансування для розв’язання проблем, пов’язаних зі зміною клімату, і питань охорони здоров’я.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram