Новини
28 Вересня 2023
308

Джоні Айв та Сем Альтман планують співпрацю

Вони розмірковують над “гаджетом зі штучним інтелектом”

Колишній головний дизайнер Apple Джоні Айв та генеральний директор OpenAI Сем Альтман нібито вивчають можливості співпраці для створення “апаратного пристрою”, що використовуватиме алгоритми штучного інтелекту, повідомляє The Information.

Поки що нічого не відомо про те, що це буде за пристрій і для яких цілей воно буде призначене. The Information стверджує, що Айв та Альтман, які є друзями, обговорювали, як може виглядати “нове апаратне забезпечення для епохи штучного інтелекту”. Не зрозуміло й, чи буде такий пристрій створений компанією OpenAI чи стороннім виробником, і чи взагалі вирішить дует його створювати.

Альтман не вперше співпрацює із колишнім дизайнером Apple над новим обладнанням. Томас Мейєрхоффер, який був першим, кого Айв найняв у Apple і працював разом з ним над такими проєктами, як iMac, сферичний пристрій Orb, що сканує сітківку ока, для криптовалютного проєкту Альтмана Worldcoin.

Сем також є одним із найбільших інвесторів Humane, співзасновниками якої є колишні співробітники Apple, що займається розробкою пристроїв зі штучним інтелектом, покликаних замінити смартфони. Humane співпрацює з OpenAI, щоб інтегрувати технології компанії у пристрій.

Повідомляється, що генеральний директор SoftBank Масайоші Сон також фігурує в обговоренні Альтмана та Айва. Колись найбагатша людина світу, Сон інвестував понад $140 млрд у стартапи, пов’язані зі штучним інтелектом, за останні кілька років і раніше заявляв, що зробить SoftBank “інвестиційною компанією для революції в галузі штучного інтелекту”. Поки що не зрозуміло, чи залишиться він причетним до планів Айва та Альтмана.

Нагадаємо, штучний інтелект навчили виявляти ознаки життя.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram