Новини
31 Січня 2020
707

Джефф Безос заробив понад $13 мільярдів за 15 хвилин

Це сталося завдяки різкому стрибку акцій Amazon на фоні публікації квартального звіту компанії

Фото: Alex Wong/Getty Images

Основний акціонер інтернет-рітейлера Amazon Джефф Безос повернув собі статус найбагатшої людини у світі всього за 15 хвилин на зростанні акцій компанії на 13% в ході торгів у четвер, 30 січня. Він додав до свого статку $13,2 млрд, тепер він оцінюється в $129,5 млрд, повідомив Bloomberg.

Причиною цього став різкий стрибок акцій Amazon на постмаркеті 30 січня — на 12%, до $2,1 тис. Як пише видання, зростання котирувань пояснюється успішним квартальним звітом компанії, який розбив вщент прогнози аналітиків.

Так, згідно зі звітом Amazon, прибуток компанії склав $87,4 млрд, прибуток на акцію — $6,47, тоді як експерти очікували $4,11.

Безос знову затвердив свій статус лідера списку, випередивши засновника Microsoft Білла Гейтса. Ще зовсім недавно він на кілька днів поступався першим місцем у рейтингу найбагатших людей світу голові та гендиректору холдингу Louis Vuitton Moët Hennessy Бернару Арно, але пізніше той змістився на друге місце через можливі наслідки коронавірусу в Китаї, а зараз посідає третє місце.

Reuters зазначає, що стрибок цін на акції Amazon може повернути онлайн-рітейлера до клубу компаній з ринковою капіталізацією в $1 трлн і вище. Якщо зростання акцій продовжиться в п’ятницю, 31 січня, то це буде найбільший стрибок для Amazon з жовтня 2017 р.

Financial Times пише, що причиною зростання акцій став прибуток Amazon за передноворічний квартал, який перевершив очікування аналітиків.

Чистий прибуток збільшився до $3,3 млрд, на 10% в порівнянні з роком раніше. Аналітики очікували $1,97 млрд. Виручка за квартал виросла на 21% в річному численні, до $87,4 млрд проти прогнозних $86,1 млрд. Прибуток на акцію склав $6,47 проти очікуваних $3,96.

У 2019 р Amazon, нагадує Bloomberg, вклав значні кошти в скорочення термінів доставки основних продуктів у 2 тис. містах США з двох днів до одного дня, виділивши на це $1,5 млрд у квартал, що дозволило збільшити обсяги поставок.

Значний внесок у зростання компанії вніс “хмарний” підрозділ Amazon Web Services. Він приніс $2,6 млрд з $3,9 млрд операційних доходів за квартал.

Як писали раніше Inestory News, Джефф Безос заявив, що його компанія інвестує $1 млрд, щоб вивести малий і середній бізнес в Індію, і розраховує експортувати товари індійського виробництва на $10 млрд до 2025 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram