Новини
15 Січня 2020
556

Великі плани: Amazon має намір експортувати товари з Індії на $10 мільярдів

Однак, індійські підприємці не в захваті від такої ідеї через ризики втрати власного бізнесу

Фото: Manjunath Kiran

Генеральний директор Amazon.com Inc Джефф Безос заявив, що його компанія інвестує $1 млрд, щоб вивести малий і середній бізнес в Індію, і розраховує експортувати товари індійського виробництва на $10 млрд до 2025 р., про це повідомляє Reuters.

“21-е століття стане століттям Індії. Динамічність, енергія, зростання… У цій країні є щось особливе, і це демократія”, — сказав він під час свого виступу перед 3 тис. підприємців у середу, 15 січня, в Нью-Делі (Індія).

Amazon інвестувала $5,5 млрд в Індію і розглядає країну як ключовий ринок, що розвивається.

Однак, як писала раніше агенція, візит Безоса в Індію, може бути затьмарений протестами по всій країні з боку власників малого бізнесу, які стверджують, що Amazon витісняє їх з бізнесу, пропонуючи товари зі знижкою і надаючи перевагу великим продавцям на своїй платформі.

Компанія заперечує звинувачення. В Amazon стверджують, що вони надають більш 550 тис. продавцям можливості використовувати цю платформу і розвивати свій бізнес в Індії.

Водночас, Конфедерація всіх індійських торговців (CAIT), що представляє приблизно 70 млн роздрібних торговців, оголосила про свій протест в 300 містах під час візиту Безоса.

Вже було два невеликих мітинги — один в Нью-Делі, інший — в Одіші.

Як писали раніше, Investory News, власник компанії Amazon і найбагатша людина планети Джефф Безос став бізнесменом десятиліття за версією фінансових директорів найбільших компаній світу. До першої трійки також увійшли засновник Alibaba Джек Ма і глава Tesla Ілон Маск

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram