Новини
25 Жовтня 2019
657

Джефф Безос за добу втратив близько $7 мільярдів

Невдоволення інвесторів квартальним звітом Amazon призвело до падіння котирувань компанії на 6,6%

Фото: ihodl.com

Статок найбагатшої людини світу, засновника технологічної компанії Amazon, Джеффа Безоса скоротився майже на $7 млрд за добу через невдоволення інвесторів звітністю компанії за третій квартал. Про це повідомляє CNBC.

У четвер, 24 жовтня, Amazon відзвітував про прибуток у третьому кварталі 2019 р. Згідно зі звітом Amazon, в четвертому кварталі 2019 р. чистий прибуток від продажів прогнозується в діапазоні $80-86,5 млрд, тоді як аналітики очікували $87,3 млрд. Компанія також прогнозує $1,2-2,9 млрд операційного прибутку, а аналітики розраховували на суму вдвічі більше — $4,19 млрд.

Результати розчарували інвесторів, що призвело до падіння котирувань компанії на 6,6%. Для Безоса, якому належать 57,6 млн акцій Amazon, таке падіння означає втрату $6,9 млрд, підрахував телеканал.

Якщо котирування Amazon продовжать падати, Джефф Безос може поступитися Біллу Гейтсу першим місцем у списку найбагатших людей світу, відзначає CNBC з посиланням на дані Bloomberg Billionaires Index. На момент публікації статок Безоса оцінювався в $111 млрд, Гейтса — в $107 млрд.

Розрив між Безосом і Гейтсом скоротився влітку, після того як гендиректор Amazon розлучився з дружиною. При розлученні Маккензі Безос отримала близько 19,7 млн ​​акцій Amazon, що дозволило їй потрапити до списку найбагатших людей світу. Зараз вона займає там 21-й рядок з $35,8 млрд.

Нагадаємо, кандидат у президенти США від Демократичної партії Берні Сандерс запропонував ввести новий податок для найзаможніших громадян країни, який занадто сильно вдарить по статках мільярдерів, зокрема й Джеффа Безоса.

Як відомо, Deutsche Post DHL більше не буде постачати свіжі продукти в Німеччину для Amazon, оскільки ринок електронної торгівлі харчовими продуктами розчаровує.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram