Новини
15 Березня 2019
1 386

Два топ-менеджери йдуть у відставку після збою в роботі Facebook

З компанії пішли глава по продукту Кріс Кокс і керівник WhatsApp Кріс Деніелс

Фото: Facebook/Newsroom

Директор з розвитку продукту Facebook Кріс Кокс і віце-президент WhatsApp Кріс Деніелс покинули компанію. Про це глава Facebook Марк Цукерберг оголосив в листі співробітникам, опублікованому на сайті компанії.

Як відомо, ввечері 14 березня Facebook повідомила про усунення помилки, що призвела до тривалого збою в роботі соцмережі і сервісу Instagram. Проблеми із роботою ресурсів почалися ще ввечері 13 березня і тривали близько 24 годин. І сьогодні, 15 березня, компанія оголошує про звільнення двох топ-менеджерів.

Макр Цукерберг написав з приводу цього листа співробітникам і розмістив його на офіційній сторінці компанії.

“Вже кілька років Кріс обговорював зі мною бажання робити щось інше. Але після 2016 р. ми обоє зрозуміли, що у нас занадто багато важливої роботи по поліпшенню наших продуктів. Тому він залишився, щоб допомогти нам розібратися з проблемами і намітити курс для розвитку додатків в майбутньому. На даний момент ми досягли реального прогресу з багатьох питань і у нас є чіткий план розвитку наших додатків. Кріс вирішив, що настав час відійти від керівництва цими командами”, – написав в офіційному листі Марку Цукерберг.

Як зазначається, Кріс Кокс працював в Facebook з 2005 р., починав з посади розробника. У 2008 р. він став першим віце-президентом з розвитку продукту, а з 2014 р. – директором. У зону відповідальності Кокса входила робота з мобільними додатками Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger. Також він був відповідальним за всі ключові функції програми Facebook, включаючи формування стрічки новин.

“З глибоким сумом повідомляю вам, що після 13 років роботи в компанії я вирішив піти з неї”, – написав він на своїй сторінці в Facebook, висловивши вдячність Марку Цукербергу. Причину свого звільнення він не назвав.

Кріс Деніелс керує WhatsApp всього рік, він змінив засновників месенджера Яна Кума і Брайана Актона. Раніше Деніелс керував ініціативою Facebook internet.org, яка займається наданням безкоштовного доступу до інтернет-ресурсів жителям найменш розвинених країн. Під його керівництвом WhatsApp ввів обмеження на пересилання повідомлень, щоб зменшити поширення дезінформації.

На фото: Кріс Деніелс

За даними видання Variety, про заміну Деніелсу Марк Цукеберг оголосив відразу, пост прийняв тепер уже колишній керівник програми Facebook Вілл Кеткарт. Але про те, хто замінить кокса, ще невідомо. Всі керівники додатків поки що будуть підпорядковуватися безпосередньо Цукербергу.

Нагадаємо, на початку березня Марк Цукерберг озвучив плани з розвитку Facebook. Одним із ключових питань компанії в найближчому майбутньому стане приватність користувачів.

В Україні ця соцмережа залишається найпопулярнішою серед користувачів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram