Новини
13 Лютого 2019
1 069

Facebook залишається найпопулярнішою соцмережею в Україні

У 2018 р. майже 3 млн українців зареєструвалися у Facebook

В Україні налічується близько 13 млн користувачів Facebook, свідчить дослідження компанії PlusOne.  Це більше половини всієї інтернет-аудиторії країни (21,4 млн). У дослідженні зазначається, що за останні п’ять років Facebook набув популярності в Україні головним чином через блокування російських сервісів “ВКонтакте” та “Одоклассники”.

У четвертому кварталі 2018 р. українська аудиторія Facebook зросла на 1 млн осіб. Це третій показник у світі після Індії та Філіппін. Загалом, у 2018 р. майже 3 млн українців зареєструвалися у Facebook.  На 30% більше, ніж у 2017 р.

За даними дослідження, найбільше українських користувачів Facebook живуть в Києві, Львові та Ужгороді. Найменше – в Харкові, Миколаєві та Запоріжжі. Лідерство Києва пояснюють тим, що велика кількість користувачів – ті, що працюють у Києві та проживають у столиці чи у передмісті.

В Україні Facebook найактивніше користуються з мобільних пристроїв. Майже 9 млн українців заходять в соцмережу тільки зі смартфону, 1,2 млн – через десктоп, ще 3 млн – користуються обома платформами.

Цікаво, що більша частка користувачів Facebook – жінки (59%). За віковою категорією найбільш популярна соцмережа серед людей віком від 25 до 35 років (4,6 млн користувачів).

Кожен сьомий український користувач адмініструє сторінку в Facebook. Найактивніші – молоді люди 18-24 років. У цій віковій категорії адміністратором є кожен п’ятий.

Найбільш коштовними смартфонами (iPhone X, iPhone 8 Plus, Sony Xperia X23, Samsung Galaxy Note 9) користуються у Києві – 2,69% та Одесі – 2,07%.

У середньому, український користувач у Facebook протягом 30 днів ділиться одним записом, залишає два коментарі та ставить дев’ять лайків. При цьому за цей проміжок часу українці натискають 13 разів на рекламні пости, в той час як середній показник у світі – 8 разів.

Investory News раніше публікували статичтичні дані за підсумками діяльності Facebook з нагоди 15-річчя компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram