Новини
28 Березня 2019
835

Два місця: Китайська компанія Geely стане співвласником Smart

Сума угоди спільного підриємства не розголошується 

Фото: media.daimler.com

Німецький автомобільний концерн Daimler AG підписав угоду з китайською Zhejiang Geely Holding Group про створення спільного підприємства (50/50) для подальшого розвитку Smart, повідомила компанія Daimler.

Фінансові умови спільного підприємства не розголошуються.

Відповідно до угоди нове покоління інтелектуальних електричних моделей буде збиратися на новому спеціалізованому заводі з виробництва електромобілів в Китаї, і його продажі почнуться в 2022 р.

“Для більш ніж 2,2 млн клієнтів Smart є лідером в міській мобільності. Тож, ми розраховуємо на подальше зміцнення бренду з Geely Holding, сильним партнером в сегменті електрокарів. В майбутньому ми розраховуємо на співпрацю з усіма партнерами для підтримки нашого успіху в Китаї і в усьому світі. Крім того, Mercedes-Benz буде виробляти компактний електрокар на заводі в Амбасі, що забезпечить зайнятість і подальші інвестиції в об’єкт “, – розповів голова ради директорів Daimler AG і глава Mercedes-Benz Cars Дітер Цетше.

Фото: media.daimler.com

У свою чергу голова Geely Holding Лі Шуфу зазначив, що бренд має унікальну привабливість і високу комерційну цінність.

“Як рівноправні партнери, ми прагнемо просувати розумний бренд у всьому світі. Ми будемо використовувати наш досвід і глобальні знання в галузі управління брендами, виробництва, управління ланцюгами постачання та інших областях. У той же час ми продовжимо розробку технологій для інтелектуальних пристроїв, включаючи можливості підключення, щоб продовжувати бути першими в цій галузі, оскільки вона зараз глобально перетворюється “, – додав він.

Рада директорів нового спільного підприємства буде складатися з шести керівників з рівним представництвом по обидва боки.

Партнери домовилися про те, що нове покоління інтелектуальних транспортних засобів буде розроблятися Mercedes-Benz Design з проектуванням в інженерних центрах Geely. Майбутнє виробництво буде знаходитися в Китаї.

В рамках програми розвитку транспортних засобів також планується розширити портфель інтелектуальних продуктів в швидкозростаючий B-сегмент.

Фото: media.daimler.com

До запуску нових моделей, починаючи з 2022 р., Daimler продовжить випускати інтелектуальні автомобілі поточного покоління smart EQ fortwo на своєму заводі в Амбасі і smart EQ forfour в Ново Место (Словенія).

Паралельно завод Hambach візьме на себе додаткову нову роль у виробничій мережі Mercedes-Benz Cars і буде випускати компактний електромобіль Mercedes-Benz під технологічним брендом EQ. Mercedes-Benz інвестує €500 мільйонів євро в завод в Амбасі.

Очікується, що спільне підприємство буде завершено до кінця 2019-го.

Як відомо, Daimler AG і BMW Group за останній тиждень підписали відразу дві великі угоди. У першій йдеться про спільну розробку технологій для безпілотних автомобілів, а в другій — про об’єднання в єдину мережу існуючих сервісів каршерінга, зарядки електромобілів, парковки і т.д.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram