Новини
11 Грудня 2021
785

Дрони, які чистять сонячні панелі: Сучасні проблеми та рішення

І знову дрони стають у пригоді

Сонячні панелі постійно накопичують пил, бруд та інше сміття, до того ж вони часто розташовані на високих будівлях або у віддалених районах — це означає, що їх потрібно чистити, але зробити це дуже складно. Ось чому для цієї роботи зараз розробляється установка на основі дронів.

Система типу “дрон у коробці” створюється внаслідок співпраці між ізраїльською компанією з обслуговування сонячних ферм Solar Drone та ізраїльським виробником дронів Airobotics.

Вона буде включати квадрокоптер, який розміщується всередині захищеної від атмосферних впливів док-станції, розташованої поруч із сонячними батареями. Через рівні проміжки часу дві двері у верхній частині станції відчинятимуться, дрон підніметься з неї на платформі з електроприводом, а потім підлетить до панелей.

Використовуючи такі технології, як датчики LiDAR і картографічні камери, дрон зможе вирівнятися над кожною панеллю, оббризкати її рідиною, що чистить, а потім перейти до наступної. Як тільки завдання очищення буде завершено, дрон приземлиться назад на станцію стику й опуститься в неї.

При необхідності роботизована система зможе змінювати розряджені акумулятори на заряджені, а порожні місткості з-під очисного засобу на повні.

Нагадаємо, найбільша у світі плавуча сонячна електростанція розпочала комерційну експлуатацію на греблі Сіріндхорн у північно-східній провінції Убонратчатхані. Проєкт об’єднує нещодавно збудовані плавучі сонячні ферми та чинну гідроелектростанцію.

Раніше Investory News дізнавалися, що сталося із зеленою енергетикою під час пандемії. Докладніше — за посиланням.

Які можливості сучасних дронів та значущість їх у підприємництві, можна дізнатися у матеріалі “Всемогутній дрон: Рятувальник, кур’єр, фермер та невіддільна частина у бізнесі”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram