Новини
17 Травня 2019
1 320

Доходи Укрпошта від оренди нерухомості зросли вдвічі

У планах державної компанії – заробити за рік понад 60 млн грн

У першому кварталі поточного року за здачу приміщень в оренду Укрпошта отримала 13,1 млн грн, що вдвічі перевищило розмір доходів від оренди за аналогічний період 2018 р., йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

“Укрпошта першою серед державних компаній почала здавати нерухомість в оренду через систему електронних аукціонів ProZorro. Продажі. Така практика була позитивно сприйнята ринком, про що свідчить зростаюча кількість відомих компаній і брендів, які стають учасниками наших аукціонів”, – коментує генеральний директор АТ “Укрпошта” Ігор Смілянський.

За його словами, першим був інтернет-магазин “Rozetka”. Наразі приєднався “Vodafone”, який планує відкриття свого флагманського магазина на орендованих площах Головпоштамту.

Як зазначається у повідомленні, у 2016 р. доходи від оренди становили понад 10 млн грн за рік. За перший квартал 2019 р. Укрпошта отримала більше 13 млн грн. У планах державної компанії – заробити за поточний рік понад 60 млн грн.

“Завдяки участі в електронних аукціонах, компанія отримує максимальну ціну за оренду своєї нерухомості, а наші партнери – гарантію чесної конкурентної боротьби, без кулуарних домовленостей та корупційних “відкатів”, – зазначив Ігор Смілянський.

Днями стало відомо, що Укрпошта не бачить необхідності у використанні будівлі Головпоштамту в Києві і хоче його продати. Подібна стратегія відноситься не тільки до київського, а й до інших сортувальних центрів і офісах Укрпошти в обласних центрах.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram