Новини
16 Травня 2019
896

Оптимізація: Укрпошта продасть Головпоштамт

Будівля в центрі Києва викликає проблеми з доставкою пошти

Укрпошта не бачить необхідності у використанні будівлі Головпоштамту в Києві і хоче його продати. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на коментар глави компанії Ігоря Смілянського під час презентації річного звіту компанії.

“Головна пошта нам не потрібна. Навіщо сидіти всій Укрпошті, в тому числі головному офісу, в центрі Києва? Вважаю, що в центрі Києва таку чудову будівлю можна набагато краще пристосувати під потреби киян і самого міста. Можна готель побудувати, наприклад”, – сказав він.

Ігор Смілянський зазначив, що подібна стратегія відноситься не тільки до київського, а й до інших сортувальних центрів і офісах Укрпошти в обласних центрах.

За словами глави Укрпошти, будівля в центрі Києва викликає проблеми з доставкою пошти.

“Особливо це відчутно під час протестних акції або демонстрацій, через які транспорт не може покинути Головпоштамт, і, відповідно, втрачається час доставки кореспонденції. Історично пошта працювала через залізницю. Так що всі сортувальні центри біля залізничних станцій. Там можна відкрити чудові офіси, готелі. І абсолютно не потрібно, щоб туди з’їжджалися всі вантажівки Укрпошти, псували цим міський трафік “, – додав він.

Як зазначив Ігор Смілянський, всі регіональні сортувальні центри вже застаріли, більшість із них багатоповерхові, що значно ускладнює роботу компанії. А щоб мати можливість продати збиткове майно, Урпошта має отримати дозвіл уряду, оскільки наразі компанія не має на це прав.

Нагадаємо, у партнерстві з польським авіаперевізником LOT та турецькими Turkish Airlines Укрпошта збільшила кількість точок вильоту для експорту. Стартували відвантаження з аеропортів “Київ” ім. Ігоря Сікорського, “Одеса” та “Львів” ім. Данила Галицького.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram