Новини
22 Липня 2019
1 434

Дослідження: Українські програмісти почали більше заробляти

Найбільше оплачується робота в Києві, Львові, Одесі та Житомирі

За останній рік заробітна плата Senior розробника за рік виросла на $180, Middle – на $300, а Junior – на $50. У порівнянні з 2014 роком, зарплати Senior спеціалістів за 5 років збільшилися на $600, Middle – на $400, а ось зарплата джуніорів навпаки зменшилася на $50. Про це йдеться у щорічному дослідженні щодо ринку IT-зарплат від порталу DOU.

Середня зарплата за посадами

Зазначається, що у Києві джуніор розробник може розраховувати на $750, тоді як у Дніпрі середня зарплата початківців – $600. “Також у Дніпрі й найнижча середня зарплата у сеньорів (якщо порівнювати з топ-5 містами) – $3,4 тис. проти $3,9 тис. у Києві й $3,5 тис. у Харкові й Львові”, – йдеться у дослідженні.

І додається, що найвищі зарплати у Києві, проте не за всіма мовами програмування. Наприклад, в Одесі й Львові середня зарплата NET розробників приблизно на $200 вища за київську. “До того ж львівські С++ розробники отримують десь на $400 більше за столичних”, – зазначають аналітики порталу.

Середня зарплата за містами

Якщо порівнювати середні зарплати за мовами програмування, то найнижча зарплата у Junior SQL – $610, а найвища у Senior Scala – $4,5 тис.

Середня зарплата за мовами програмування

Також зазначається, що продуктові компанії не поступаються зарплатами аутсорсинговим. Якщо порівнювати аутстафінг й аутсорсинг, то в першій Junior і Middle отримує десь на $100 більше, а Senior – на $300 більше.

Раніше Investory News писали, цього року Швейцарію обрано найкращим місцем для життя іноземців завдяки стабільності та можливостям знайти високооплачувану роботу. Середня зарплата у країні складає $111,6 тис. на рік. Її популярності сприяє успішний сектор фінансових послуг – 71% з тих, хто переїхав до Швейцарії на даний момент мають більший рівень доходу.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram