Новини
11 Листопада 2019
1 125

Дослідження: Українці на другому місці у світі за кількістю замовлень на AliExpress

За 10 місяців цього року компанія доставила з Китаю понад 20 мільйонів відправлень

Кількість замовлень українців на AliExpress за 10 місяців 2019 р. зросла на 70%. Це вивело Україну на 2 місце за темпами зростання на маркетплейсі. Такі дані оприлюднила прес-служба національного поштового оператора “Укрпошта”.

За цей період компанія доставила з Китаю понад 20 млн відправлень, більшість з яких — товари з інтернет-магазинів, які замовляються українцями у віці 24-35 років. Найпопулярніші товарні категорії — “телефони та аксесуари”, “електроніка”, “автотовари”.

За даними прес-служби, товари з AliExpress мають найбільший попит серед жителів Київської, Дніпропетровської та Харківської областей, куди компанія доставила 56% замовлених українських посилок з Китаю.


“Стрімке зростання обсягів доставлених відправлень із Китаю ми пов’язуємо із запуском спеціально для AliExpress економ-сервісу доставки без відстеження Cainiao Super Economy для товарів вартістю до $2 і сервісу з частковим відстеженням AliExpress Saver shipping для товарів до $5. Це дозволило продавцям на AliExpress знизити вартість товарів і пропонувати українському споживачу безкоштовну доставку”, — зазначив перший заступник генерального директора Укрпошти Олександр Перцовський.

За його словами, понад 30% китайських відправлень — це товари, вартістю до $2.

Як відомо, у перші півтори години “Дня холостяка” — найбільшого фестивалю розпродажу у Китаї, що заснований мільярдером Джеком Ма, компанія Alibaba продала товарів на рекордні 114 млрд юанів ($16,3 млрд). Це більш ніж половина торішнього виторгу за весь 24-годинний розпродаж.

Нагадаємо, індійський мільярдер Мукеш Амбані планує створити новий холдинг електронної комерції на кшталт китайської Alibab, вклавши $24 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram