Новини
26 Червня 2020
1 184

Дослідження: Регулярні заняття спортом можуть підвищити доходи до 10%

У чоловіків цей показник досягає 6%, а от у жінок він вище 

Люди, які займаються спортом, заробляють на 6-10% більше, ніж ті, хто уникає фізичної активності, пише Inc.com з посиланням на дослідження, проведене вченими Державного університету Клівленда.

В ході дослідження, яке проводилося у 2011 р., вчені проаналізували спосіб життя і доходи понад 12 тис. осіб. Як зазначає один з його авторів, співробітник Державного університету Клівленда Вісіліос Д. Костеас, всупереч тому, що вчені частіше звертають увагу на проблему ожиріння та її вплив на ринок праці, в цій роботі фахівці вирішили звернутися до нового аспекту і проаналізувати, чи може привести регулярне заняття спортом до зростання доходів.

В результаті вчені дійшли висновку, що регулярне фізичне навантаження (не менше 20 хвилин активності 3 рази в тиждень) може вплинути на зростання доходу від 6 до 10%. Причому, якщо у чоловіків цей показник досягає 6%, то у жінок він вище і може досягати 10%.

Автори дослідження роблять застереження, що кореляція не обов’язково є причиною. Однак вони зазначають, що регулярні фізичні навантаження, як не дивно, позитивно впливають на ряд чинників, які можуть підвищити продуктивність.

“На додаток до того, що регулярні заняття спортом роблять позитивний вплив на вагу та інші медичні показники, дозволяють зменшити ризик виникнення серцево-судинних захворювань, дослідження показують, що регулярні фізичні вправи також призводять до поліпшення психологічного стану і підвищенню енергії”, — йдеться в дослідженні.

При цьому, як зазначають вчені, це також не означає, що “необхідно сходити з розуму від фітнесу”. Але навіть два-три тренування на місяць вже здатні підвищити продуктивність і допомогти бути успішніше менш активних колег.

Нагадаємо, журналісти звернули увагу на картинку з підписом “Ці лідери мають найкращу відповідь коронавірусу” та списком шести країн, які найбільш успішно справляються з пандемією нового коронавірусу. Цікаво, що керують цими країнами саме жінки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram