Новини
1 Липня 2021
683

Дослідження: Люди масово звільняються через пандемію

На рішення співробітників в основному впливає негативне ставлення роботодавців

Microsoft провела дослідження, згідно з яким цього року 41% працівників по всьому світу розглядають можливість звільнення або зміни роботи. В опитуванні брало участь 30 тис. співробітників. Опитування від компанії Personio показало, що 38% працівників планували звільнитися протягом перших шести місяців цього року, повідомляє BBC.

Видання зазначає, що дехто вже охрестив це “великим результатом”. “Пандемія сильно вплинула на людей, у багатьох з’явилося бажання зайнятися роботою мрії або більше сконцентруватися на родині, інші ж прагнули звільнитися через керівництво”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, на зростання кількості охочих звільнитися вплинула поведінка роботодавців під час пандемії. Більшість працівників залишилися в тих колективах, де відчували підтримку, де начальство підлаштовувалося під нові реалії.

Епідемія коронавірусу показала безліч проблем, які стало видно набагато чіткіше на фоні загального лиха. “Якщо в колективі між начальником і підлеглим і так спостерігалася напружена атмосфера, то з пандемією вона погіршилася подвійно. І навпаки — роботодавці, що дбали про своїх підлеглих, намагалися підтримувати співробітників і допомагати їм в ці час”, — зазначається у повідомленні.

Згідно з дослідженнями Стенфордського університету, компанії з малою часткою гнучкості та лояльності до співробітників, частіше втрачали персонал. Тоді, як компанії, які намагалися поставитися з розумінням до проблем, менше страждали від відтоку людей.

“Наші дані за багато років завжди показують, що людей найбільше хвилює те, як компанії ставляться до своїх співробітників”, — говорить Елісон Оменс, директор зі стратегії JUST Capital, дослідницької фірми, яка зібрала велику частину даних для вивчення.

За словами Оменс, це безліч показників: заробітна плата, пільги, безпека, можливість просування по службі, прихильність до справедливості й так далі. “Майже всіх пандемія змусила звернути особливу увагу на те, як ця компанія, для якої я багатьом пожертвував, допомагала мені, моєму здоров’ю та щастю за час пандемії. Багато працівників, що замислюються над цим питанням, не знаходять задовільних відповідей”, — говорить Росс Сейчелл, головний спеціаліст з персоналу Personio.

Крім того, стало відомо — згідно з даними опитування Salesforce, третина тих, хто став підприємцем 2020 року, почали бізнес, тому що їх звільнили або відправили в неоплачувану відпустку. “Ця нова хвиля підприємців володіє специфічними властивостями завдяки гнучкості та широкому використанню технологій в роботі”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, чотириденка набирає обертів — усе більше компаній світу переходять на скорочений робочий тиждень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram