Новини
26 Квітня 2021
569

Дослідження: Інвестиції у криптовалюту негативно впливають на особисте життя

Інвестори, які витратили від 75% накопичень, у 100% випадків мали проблеми з близькими

Придбання криптовалюти негативно позначається на особистому житті більшості інвесторів. Про це йдеться в опитуванні SurveyMonkey, повідомляє Bloomberg.

Близько 60% опитаних власників криптовалюти розповіли, що їх інвестиції або віра у цю сферу негативно позначилися на стосунках з іншими людьми. При цьому ймовірність негативного впливу на особисте життя корелює з розміром вкладень.

Так, кількість опитуваних, які інвестували у крипту 10% свого капіталу, становить 25%. За обсягу вкладень у 10-25%, кількість поціновувачів крипти зростає до 73% випадків, за обсягу вкладень у 50-75% — до 94%. У тих, хто витратив від 75% накопичень, особисте життя псувалася у 100% випадків.

Як зазначає старший аналітик Oanda Asia-Pacific Джеффрі Халлі, стосунки можуть псуватися через певні чинники. “Значні коливання вартості токенів призводять до стресу, якщо один з партнерів щиро вірить у майбутній успіх, а другий в ньому сумнівається”, — пояснює він.

І додає, що “гроші та жадібність розбещують, а якщо одна людина стане мільйонером або втратить все, сприйняття обох сторін одне щодо одного може змінитися”.

Минулого тижня вартість біткоїна неодноразово знижувалася нижче психологічної позначки у $50 тис. Обвал стався одразу після рекордного зростання, під час якого криптовалюта вперше в історії піднялася вище ніж $64 тис.

“Дані опитування свідчать про те, що обіцянки щодо “масового прийняття” криптовалюти далекі від дійсності”, — вважає Халлі.

Нагадаємо, минулого року американський інвестиційний банк Goldman Sachs заявив, що криптовалюта, зокрема й біткоїни, не є повноцінними активами. Тоді інвестори у США й по всьому світу сприйняли це як оголошення “війни” популярному інструменту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram