Новини
10 Липня 2019
1 172

Дорослі ігри: Hello Kitty оштрафували за обмеження дій трейдерів

Єврокомісія оштрафувала компанію Sanrio на €6,2 млн за 11-річне порушення правил конкуренції

Єврокомісія прийняла рішення про накладання санкції на японську компанію Sanrio, яка володіє інтелектуальними правами на іграшки серії Hello Kitty. Більше 11 років компанія порушувала правила конкуренції на європейському ринку. Відповідне повідомлення оприлюднене на сайті Єврокомісії.

“Європейська Комісія оштрафувала Sanrio на 6,2 мільйона євро за створення перешкод для трейдерів у продажу ліцензованої продукції в інших країнах в межах європейського економічного простору… З огляду на те, що під час розслідування Sanrio співпрацювала з Єврокомісією поза межами власних правових зобов’язань, за прояв такої доброї волі суму штрафу зменшено на 40 відсотків”, – йдеться у повідомленні.

Розслідування проти Sanrio розпочалося ще у червні 2017 року – інформує Єврокомісія. Компанія накладала на трейдерів обмеження у реалізації їхньої продукції в європейських країнах. Це порушує правила вільного ринку ЄС, при цьому компанія припускалася таких порушень протягом близько 11 років.

Обмеження стосувалися іграшкового ряду серії Hello Kitty, та пов’язаних ігрових персонажів “Mr. Men” та “Little Miss”, щодо яких Sanrio володіє правами інтелектуальної власності.

Hello Kitty – персонаж японської поп-культури, маленька біла кішечка в спрощеному малюванні. Придумана компанією Sanrio в 1974 році і стала своєрідним мемом. Торговельна марка Hello Kitty, зареєстрована в 1976 році, використовується як бренд для багатьох продуктів. Іграшки Hello Kitty — популярні в Японії і в усьому світі сувеніри.

Нагадаємо, що аудиторська компанія KPMG виплатить $50 млн штрафу за махінації, а ДФС хоче стягнути з холдингу “Баядера” 786 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram