Новини
18 Червня 2019
1 256

Оштрафований: ДФС хоче стягнути з холдингу “Баядера” 786 млн грн

Компанія вирішила оскаржити дане рішення в суді

ТОВ “Юнайтед Трейдінг Груп” подала позов до Офісу великих платників податків ДФС аби визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення №0000914104 від 26 лютого 2019 року про застосування штрафних санкцій на суму 786,4 млн грн.

Справа розглядатиметься в Окружному адміністративному суді міста Києва на підставі відкритого 6 червня впровадження у справі №640/9142/19. Про це повідомляється у Єдиному державному реєстрі судових рішень. І зазначається, що справу до розгляду в підготовчому засіданні призначено на 10 липня 2019 року.

Серед заявлених видатків діяльності – оптова торгівля напоями (основний); неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами; роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, а також роздрібна торгівля напоями в спеціалізованих магазинах.

За інформацією YouControl кінцевим бенефіціаром ТОВ “Юнайтед Трейдінг Груп” вказана Шаповалова Катерина. За даними Opendatabot, донедавна ТОВ “Юнайтед Трейдінг Груп” мала назву ТОВ “Баядера-Імпорт”. Крім того, clarity-project.info пов’язує цю структуру з ТОВ “Баядера Холдинг”.

“Баядера Груп” – найбільша алкогольна компанія Східної Європи, створена у 1991 році. Володіє власними алкогольними брендами, є ексклюзивним імпортером відомих алкогольних компаній. Один із основних експортерів алкогольної продукції у світі, карта експорту якого налічує понад 45 країн.

Найбільший роботодавець галузі, в штаті компанії працює понад 6 тисяч осіб по всьому світу. Наймасштабніша дистрибуція в Україні – 30 філій по всій країні, компанія має понад 25 власних брендів, серед яких Хлібний Дар, Козацька Рада, Перша Гільдія, Коблево, Marengo та інші.

Нагадаємо, згідно з статистикою Держстату, за останні чотири роки без урахування інших міцних спиртних напоїв виробництво горілки в Україні скоротилось до 31,8% або на 5,9 млн дал. У 2018 році було вироблено близько 12,7 млн дал горілки, що на 7% менше, ніж у 2017 році – 13,7 млн дал. Найбільше зниження легального горілчаного виробництва було зафіксовано у 2014 році – 23,2%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram