Новини
22 Серпня 2019
532

Допустили до IPO: SoftBank дозволить інвестувати на суму від $10

Нова умова стосуватиметься тільки приватних інвесторів

One Tap BUY, брокерський підрозділ японського SoftBank, дозволить жителям країни брати участь в IPO з сумою від 1 тис. єн (менше ніж $10), повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що послугу запустять в березні 2020 року, після того як буде отримано дозвіл від японської влади.

За словами Масаакі Учияма, виконавчого директора One Tap BUY, це буде перший випадок, коли інвестори зможуть подати заявки на участь в IPO, вказавши суму вкладених грошей, а не обсяг паперів, які хочуть купити.

“Коли ви купуєте їжу або заправляєте машину, легше уточнити кількість грошей, яку хочете витратити, ніж обсяг товару”, – пояснив він. І додав, що єдина річ, яку хочуть знати інвестори – скільки грошей вони отримають з вкладених $10.

До речі, сама One Tap BUY збирається провести IPO в найближчі 3-5 років. “До березня 2020 року компанія планує отримати від інвесторів 3 млрд єн (близько $28 млн) на розширення. До тих пір, поки ми залишаємося підрозділом SoftBank, ми завжди будемо прагнути стати “єдинорогом”, – наголосив Масаакі Учияма.

SoftBank – на ринку фінансових сервісів конкурує з компаніями Line Corp і Rakuten. “Line цього тижня запустив брокерський онлайн-сервіс спільно з найбільшим банком Японії Nomura Holdings, а Rakuten минулого місяця оголосив, що почне видавати картки та кредити в США. Все це – спроби залучити більшу кількість молодих і заможних інвесторів”, – зазначає Bloomberg.

Нагадаємо, місяць тому SoftBank оголосив про створення другого фонду для інвестицій в технологічні компанії, які розробляють технології штучного інтелекту по всьому світу. Загальне фінансування становитиме близько $108 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram