Новини
21 Квітня 2021
839

Доповнена реальність може підвищити продажі більш дорогих та менш популярних товарів

Нове дослідження виокремлює основні напрямки застосування технології для розвитку брендів

Активне використання доповненої реальності (AR) здатне підвищити продажі, стверджують фахівці з Міського університету Гонконгу та Сінгапурського університету управління у новому дослідженні “Доповнена реальність в роздрібній торгівлі та її вплив на продажі”, опублікованому в Journal of Marketing.

Автори — Йонг-Чин Тан, Сандип Чандукала і Шрініваса Редді вважають, що бренди можуть використовувати доповнену реальність, щоб знизити невпевненість клієнтів і поліпшити продажі.

Виділяється чотири основні напрямки застосування AR:

• Для розваги клієнтів. AR перетворює статичні об’єкти в інтерактивні, допомагаючи маркетологам створювати нові враження, які залучають та розважають клієнтів.

Наприклад, так уже робить Walmart, який у співпраці з DC Comics та Marvel розмістив у своїх магазинах спеціальні тематичні дисплеї з ексклюзивними подіями з Всесвіту супергероїв у форматі доповненої реальності. Крім створення нових вражень для покупців, дисплеї також спонукали клієнтів досліджувати більше відділів у магазинах.

• Для навчання споживачів. Завдяки інтерактивному і захопливому формату AR є ефективним засобом доставки контенту клієнтам.

Щоб допомогти споживачам оцінити свої нові моделі автомобілів, Toyota та Hyundai використовували AR, щоб продемонструвати їх ключові функції та технології.

Walgreens і Lowe’s розробили програми для навігації в торговому залі, які накладають покажчики у напрямку руху користувачів в реальному часі, а також сигналізують про спеціальні акції та знижки.

• Допомога в оцінці продукту. AR допомагає користувачам краще уявити, як товари будуть виглядати безпосередньо на них або в їх будинку. Цю можливість вже давно використовує IKEA. Компанія розробила AR-додаток, за допомогою якого користувачі можуть помістити меблі з магазину у власну кімнату.

• AR покращує сприйняття користувача після покупки та впливає на подальше споживання.

Наприклад, Lego випустила кілька спеціально розроблених наборів, які поєднують у собі фізичний і віртуальний ігровий процес. За допомогою AR-додатку анімовані персонажі Lego оживають та взаємодіють з фізичними наборами, пропонуючи користувачеві новий досвід.

А компанія McDonald’s використовувала доповнену реальність, щоб клієнти могли дізнатися походження інгредієнтів у куплених стравах.

Investory News дізналися, яким буде вплив віртуальної/доповненої реальності найближчими роками.

А от футуролог, бізнесмен, співзасновник п’ятнадцяти компаній Пітер Діамандіс вважає, що незабаром ми не зможемо уявити своє життя без доповненої реальності, безпілотників і штучного інтелекту. Подробиці за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram