Новини
23 Червня 2020
868

Дональд Трамп спростував інформацію про розірвання торгової угоди з Китаєм

Президент США висловив сподівання, що умови й надалі виконуватимуться у повному обсязі

Президент США Дональд Трамп спростував інформацію про розірвання торгової угоди з Китаєм, про це він написав у своєму Twitter.

“Китайська торгова угода повністю збережена. Сподіваюся, вони й надалі будуть жити відповідно до умов угоди!”, – наголосив Трамп.

Раніше торговий радник Білого дому Пітер Наварро в ефірі Fox News повідомив, що президент Трамп вирішив припинити торговельну угоду з Китаєм, оскільки співробітники розвідки все більше впевнені у тому, що пандемія коронавірусу виникла в Уханьській лабораторії.

“Вона припинена. Представники КНР приїхали сюди 15 січня, щоб підписати цю торгову угоду – і це було аж через два місяці після того, як вони дізналися, що вірус поширюється, – зазначив він. – Я думаю, що всі тут всередині й за межами цієї країни тепер розуміють, що Китай брехав, а американці загинули”.

Стосунки між США і Китаєм істотно погіршилися з моменту підписання сторонами першої фази торгової угоди у січні 2020 року. У травні Трамп пригрозив розірвати всі відносини з Китаєм, звинувативши Пекін у тому, що він прикладає недостатньо зусиль, аби зупинити пандемію коронавірусу.

Загалом проблеми в стосунках двох країн посилилися після рішення Пекіна ввести новий закон про національну безпеку в Гонконзі.

Держсекретар США Майкл Помпео заявив за підсумками минулої зустрічі в Гонолулу (Гаваї) з Ян Цзечи, який відповідає за міжнародну політику в керівництві Комуністичної партії Китаю, що КНР обіцяє дотримуватися всіх зобов’язань у рамках торгової операції.

Перша фаза торгової угоди передбачає імпорт Китаєм американських сільгосптоварів на суму $36,5 млрд цього року.

Раніше Investory News писали, що Китай з 19 травня скасує додаткове мито на ряд імпортованих зі США товарів, які були введені у відповідь на аналогічні заходи США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram