Новини
12 Травня 2020
1 027

Китай на рік скасує додаткове мито на частину імпорту з США

Таким чином, Пекін готовий виконувати умови торговельної угоди

Китай з 19 травня скасує додаткове мито на ряд імпортованих зі США товарів, які були введені у відповідь на аналогічні заходи США, повідомляється в прес-релізі міністерства фінансів КНР.

“З 19 травня 2020 р. по 18 травня 2021 р. більше не стягувати додаткові мита щодо товарів з опублікованого списку, введені у відповідь на заходи США за статтею 301”, — йдеться в повідомленні.

В опублікованому списку 79 найменувань товарів, в тому числі металева руда рідкоземельні метали, руде срібло, збагачена руда та золотоносний рудний пісок.

Китай 14 лютого вполовину знизив мита на ряд імпортованих із США товарів на суму $75 млрд.

Звільнення від мит ​​нової групи товарів демонструє готовність Пекіна виконувати умови торговельної угоди, укладеної раніше в цьому році з США, а також, ймовірно, буде сприяти нарощуванню імпорту Китаєм американських товарів.

Китай в серпні минулого року повідомив, що вводить відповідні додаткові мита в розмірі 10% і 5% на ввезення американських товарів обсягом $75 млрд на рік. Цей крок став відповіддю на рішення США ввести мита в 10% на ввезення китайських товарів обсягом $300 млрд.

Раніше Investory News, президент США Дональд Трамп виключив можливість перегляду торговельної угоди, підписаної з Китаєм. Американський лідер незадоволений Китаєм.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram