Новини
11 Жовтня 2019
590

Дональд Трамп: Перший день американо-китайських переговорів пройшов успішно

Щоб уникнути торговельних суперечностей, країни вже кілька місяців ведуть напружені переговори 

Фото: Jabin Botsford/The Washington Post

Перший день дводенних американо-китайських переговорів у Вашингтоні пройшов дуже добре. Про це заявив президент США Дональд Трамп, пише Reuters.

“Ми тільки що завершили переговори (перший день — Ред.) з Китаєм. Вони пройшли дуже добре. Буде ще один день переговорів. Я зустрінуся з віцепрем’єром Держради КНР Лю Хе в Білому домі, і я думаю, що все пройде дійсно добре. Ми проводимо дуже хороші переговори з Китаєм”, — зазначив президент.

Новий 13-й раунд торговельних переговорів між США і Китаєм розпочався в четвер у Вашингтоні. Лю Хе на даний момент завершив консультації з американським міністром фінансів Стівеном Мнучіним і представником США на торгових переговорах Робертом Лайтхайзером.

Згідно із заявою Білого дому, сторони обговорили питання “примусової передачі технологій, прав на інтелектуальну власність, сфери послуг, нетарифних обмежень та сільського господарства”.

Китай і США з метою усунення торговельних суперечностей уже кілька місяців ведуть напружені переговори. Останній, 12-й раунд, пройшов у Шанхаї 30-31 липня.

Нагадаємо, з 18 жовтня у США буде запроваджено нові мита на європейський імпорт на суму $7,5 млрд. Таке рішення прийнято Адміністрацією президента у відповідь на незаконні субсидії Європейського союзу для авіаційного гіганта Airbus.

Як писали раніше Investory News, палата представників американського конгресу розпочала процедуру імпічменту президента Дональда Трампа. Це вплинуло на негативну динаміку американських фондових індексів, які показали максимальне денне падіння за місяць.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram