Новини
1 Лютого 2022
716

Dolce&Gabbana відмовляється від використання натурального хутра з 2022 року

Компанія буде використовувати штучні матеріали

Італійський дім моди Dolce&Gabbana відмовиться від використання натурального хутра у своїх колекціях з початку цього року, повідомляє Reuters. Натомість торгова марка планує використовувати штучні матеріали.

Dolce&Gabbana приєднається до інших люксових брендів, зокрема Armani, Gucci, Prada та Moncler, у дотриманні рекомендацій, встановлених Fur Free Alliance — мережею організацій захисту прав тварин у всьому світі.

“Dolce&Gabbana працює над створенням більш стійкого майбутнього, в якому не може бути й мови про використання хутра тварин”, — цитує AP News слова директора з комунікацій та маркетингу Dolce&Gabbana Феделі Усаї.

Модний будинок водночас продовжить співпрацювати з майстрами-хутряниками, щоб зберегти робочі місця та секрет виробництва. Директор з політики моди “Гуманного суспільства” США та “Міжнародного Гуманного суспільства” Пі Джей Сміт зазначає, що “припинення використання хутра створює вищий стандарт того, що прийнятне в моді”.

У 2021 році влада Італії офіційно заборонила розведення хутрових звірів для отримання хутра. Проте першою країною, яка взагалі заборонила вироби із натурального хутра, став Ізраїль. Відповідний документ підписала Міністр захисту навколишнього середовища країни Гіла Гімліель.

З вересня 2021 року бренди французького холдингу Kering також перестануть використовувати натуральне хутро починаючи з осінніх колекцій 2022 року. Вже зараз низка брендів компанії, наприклад Gucci, Balenciaga, Bottega Veneta та Alexander McQueen, вже відмовилися від натурального хутра. Інші марки, такі як Yves Saint Laurent та Brioni, використовують цей матеріал під час виробництва.

У Великій Британії також можуть заборонити продаж хутра. Міністерство навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства (Defra) закликало англійців взяти участь у дискусії на цю тему. Тож, за результатами обговорення уряд може ввести повну заборону на продаж хутряних виробів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram