Новини
20 Січня 2023
414

До зернових ініціатив України вже доєдналися 44 країни

Програма створена для уникнення голоду у світі

Нині до ініціатив з постачання продовольства з України доєдналися 44 країни, їх підтримали в ЄС та ООН. Завдяки зерновій програмі продовольством забезпечено 5 млн людей у світі, які страждають від його нестачі, розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє Укрінформ.

“44 країни вже доєдналися до зернових ініціатив, зокрема їх підтримали в ЄС та ООН. Попри війну, Україна зараз все робить, аби покласти край голоду у світі, коли велика кількість населення стикається з дефіцитом продовольства. Завдяки зерновій програмі щонайменше 5 млн людей, які потребують продовольчої підтримки, отримують її”, — сказав Єрмак.

За його словами, Україна готова утримувати високий рівень виробництва продовольства навіть у вкрай екстремальних умовах, так само як нарощувати кількість суден, що перевозять продовольство.

Очільник Офісу Президента України нагадав про програму Grain from Ukraine, запущену в річницю Голодомору, та наголосив на тому, що продовольство не може бути перетворене на зброю.

Нагадаємо, перемога України у війні дасть значний поштовх світовій економіці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram