Новини
30 Квітня 2021
815

До 2030 року електромобілі охоплять половину світового ринку

Вони вже помітно переважають у попиті й лідирують з екологічності

Компанія Audi зробила прогноз на охоплення електромобілями половини світового ринку до 2030 року. Ця заява директора німецького автомобільного заводу Маркуса Дюсманна заснована на тренді прискореного переходу машин до живлення від акумуляторів, пише Bloomberg.

На думку глави Audi, електричні автомобілі вже помітно переважають у попиті й лідирують з екологічності cеред авто з двигунами внутрішнього згоряння і гібридними автомобілями, які поєднують у собі звичайну та акумуляторну енергію.

“З технічної точки зору немає сенсу ставити в авто обидва приводи. Ми не бачимо причин, за якими майбутні клієнти відмовлялися б від електромобілів з акумуляторною батареєю при наявності відповідної інфраструктури”, — заявив Дюсманн.

За словами генерального директора Audi, Volkswagen AG (материнська компанія Audi) вже поставила собі за мету обігнати лідера електромобілів Tesla до 2025 року. Використання таких самих компонентів в автомобілях 12 брендів Volkswagen, зокрема Porsche, — основна стратегія концерну перед конкурентами.

Дюсманн додав, що до кінця десятиліття Volkswagen AG планує продати 7 млн електрокарів класу люкс і преміум, а також кілька мільйонів компактних і середніх електромобілів, зокрема Q4 e-tron. За словами німецького автовиробника, до 2030 року близько в 19 млн автомобілів європейських автовиробників впровадять цю технологію для двигунів.

Серед країн Європи саме Німеччина знаходиться на першому місці за попитом на електрокари — понад 394 тис. за 2020 рік. Згідно з даними Глобального рейтингу електричної мобільності, загальна кількість електромобілів у світі оцінюється в 10 млн одиниць. Найбільша кількість екологічних авто в Китаї (4,2 млн), Європі (3,2 млн) і США (1,7 млн).

Як писали раніше Investory News, пункт підзарядки електромобілів, що використовує припливну енергію, почав роботу на острові на північ від материкової Шотландії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram