Новини
8 Листопада 2023
365

Для потяга, який курсує маршрутом Гаррі Поттера, шукають машиніста

West Highland Line є одним з найкращих залізничних маршрутів світу

У Шотландії шукають машиніста-стажера для одного з наймальовничіших залізничних маршрутів у світі, де проходили зйомки фільмів про Гаррі Поттера, пише BBC.

Компанія ScotRail повідомила, що новий персонал регулярно їздитиме Західною гірською лінією (West Highland Line). Саме вона з’єднує Глазго з Обаном, а також із Форт-Вільямом і Маллайгом, перевозячи пасажирів через місця, які були показані у фільмах і на телебаченні.

Зокрема, маршрут йде повз віадук Гленфіннан, який з’являвся у сценах фільмів “Гаррі Поттер і таємна кімната” й “Гаррі Поттер і в’язень Азкабану”. Приватний паровий локомотив Jacobite також фігурував у стрічках.

Серед станцій маршруту — Коррур, яка є найвищою та найвіддаленішою станцією у Великій Британії. Вона розташована на висоті 408 м над рівнем моря. Станція також з’явилася у фільмі 1996 року “На голці”.

Читачі незалежного туристичного журналу Wanderlust у 2009 році визнали West Highland Line найкращим залізничним маршрутом у світі. А вебсайт з працевлаштування Hijobs, який проводить набір персоналу від імені залізничної компанії, описав вакансію як “робота мрії”.

Досвід роботи на цю посаду не потрібен, проте кандидату має бути принаймні 20 років на момент початку навчання і він повинен пройти медичне обстеження.Початкова заробітна плата становить £32 968 (1,4 млн грн), однак після проходження кваліфікацій вона може зрости до £58 028 (2,5 млн грн).

Раніше Investory News писали, що у Фінляндії збудували найбільший у світі круїзний лайнер.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram