Новини
29 Червня 2023
278

Дію дозволів на вантажні перевезення між Україною та Польщею продовжено 

Важливою умовою стане клас екологічності вантажівки

Українські та польські вантажні перевізники зможуть виконувати перевезення до та з третіх країн на підставі дозволів 2022 року до кінця 2023 року, повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Таке рішення ухвалили під час засідання українсько-польської Змішаної Комісії про автомобільні перевезення за участі Міністерства відновлення України та Міністерства інфраструктури Польщі 27 червня.

“Наприкінці травня ми обіцяли, що міністерство працює над довгостроковим рішенням у питанні дії дозволів на перевезення. Зараз ми власне виконали те, що обіцяли.

Вдячний нашим польським колегам із Міністерства інфраструктури за систему співпрацю заради розвитку двох країн”, — заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

“Важливою умовою виконання перевезень до та з третіх країн стане клас екологічності вантажівки. Змішана Комісія затвердила, що дозволи стосуються лише транспортних засобів класу не нижче Євро-5. Оновлені екологічні вимоги почнуть діяти з 1 липня, перевізники, які розпочали свій рейс, матимуть змогу його закінчити”, — пояснили в міністерстві.

Водночас серед всіх зареєстрованих вантажівок у власності ліцензованих перевізників лише близько 1200 автомобілів належать до класу Євро-4, близько 70 тис. — відповідають оновленим вимогам, а саме Євро-5 та вище.

Також міністерства обох країн домовились перевірити мережу регулярних автобусних маршрутів між Україною та Польщею та обговорили питання запровадження електронної черги для пасажирських перевезень.

Раніше Investory News писали, що Китай випередив Японію за експортом автомобілів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram