Новини
27 Червня 2023
258

Китай випередив Японію за експортом автомобілів

Це сталося на тлі різкого зростання продажів до рф

У першому кварталі Китай продав більше автомобілів за кордон, ніж будь-яка інша країна, частково через стрибок продажів клієнтам в росії, пише Bloomberg.

Зазначається, що Китай експортував 1,07 млн автомобілів за перші три місяці року, випередивши багаторічного лідера Японію.

Китай поставив до росії 112 тис. автомобілів — приблизно стільки само, скільки він продав там за весь минулий рік. Західні автовиробники значною мірою відмовилися від постачання до росії через її вторгнення в Україну.

“Успіх китайських брендів в інших країнах Європи та США залишається обмеженим — минулого року вони продали там лише 900 тис. автомобілів. Проте, консалтингова компанія очікує, що до 2026 року китайські постачання на ці ринки зростуть на 67%, оскільки такі компанії, як BYD і Xpeng активізують свої зусилля з розширення за кордоном”, — пише агентство.

“Ми вважаємо, що зараз саме той час, коли китайські бренди починають свій руйнівний вплив на західні ринки”, — заявив журналістам керуючий директор AlixPartners у Шанхаї та колишній керівник Ford Motor Стівен Дайєр.

Група прогнозує, що цього року світові продажі легкових автомобілів зростуть на 5%, головним чином завдяки зростаючому попиту на електромобілі. У США вони зростуть на 10%, в Європі — на 6%, а в Китаї — на 3%.

Раніше Investory News писали, про найбільших європейських експортерів пшениці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram