Новини
7 Березня 2019
1 474

Дивні метаморфози: Були Taxify, стали Bolt

Естонський сервіс таксі змінив назву

З 7 березня транспортна платформа Taxify у всіх країнах, де вона оперує, матиме назву Bolt. Нова назва відображає більш широке бачення ринку транспортних послуг. Зміняться назва і логотип сервісу, а  зміст послуг залишиться колишнім для користувачів, йдеться в повідомленні на офіційному сайті.

У новій назві та логотипі компанія прагне показати більш масштабні амбіції — вирішити транспортні завдання в більш широкому масштабі. “В англійській мові Bolt означає “блискавка”. Для нас це — швидкий і зручний спосіб пересування в містах, нехай за допомогою автомобіля, самоката або громадського транспорту. Нова назва підкреслює, що ми віримо в те, що майбутнє транспорту буде електричним”, — зазначається в повідомленні.

“Коли ми вийшли на ринок п’ять років тому під назвою Taxify, то ми пропонували послугу диспетчерів. Згодом виросли в транспортну платформу. Наприклад, тепер за допомогою нашої платформи в Парижі крім автомобіля можна проїхати і на самокаті, а в Африці — на мотоциклі або тук-туку. Тому при такому швидкому зростанні сьогоднішній бренд і назву стали для нас дуже однобокими”, — цитують у прес-релізі засновника і виконавчого директора Bolt Маркуса Вілліга.

Нова назва і логотип будуть поступово впроваджуватися в 30 країнах, де Taxify користуються 25 млн чоловік.

У компанії запевняють, що для водіїв і користувачів зміна назви на Bolt не спричинить ніяких істотних реформацій. Додаток Taxify, яке вже завантажене на смартфон, оновиться автоматично. Спочатку іконка програми залишиться такою ж, як і раніше, щоб користувачі змогли впізнати знайомий бренд. А коли користувач вперше відкриє додаток, то отримає інформацію про те, що Taxify тепер має назву Bolt.

Нагадаємо, найбільший сервіс таксі в Південно-Східній Азії залучив $1,46 млрд від фонду Vision Fund японського холдингу SoftBank. В Україні з 1 березня 2019 р. у Запоріжжі почав працювати транспортний сервіс Uklon.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram