Новини
30 Січня 2020
700

Deutsche Bank закінчив минулий рік зі збитком у понад €5 мільярдів

Негативним фактором в минулому році для Deutsche Bank виявилася невдала спроба злиття з Commerzbank

Найбільший банк Німеччини Deutsche Bank за підсумками 2019 р. отримав €5,265 млрд ($5,8 млрд) чистого збитку проти чистого прибутку в €341 млн ($375,8 млн) роком раніше. Збиток виявився більшим за прогнози аналітиків, що чекали цей показник на рівні €4,9 млрд. Кредитна організація четвертий рік з останніх п’яти завершує в мінусі, повідомляє Інтерфакс.

Річна виручка банку знизилася на 8% — до €23,165 млрд ($25,53 млрд).

У четвертому кварталі збиток банку збільшився до €1,483 млрд проти €409 млн роком раніше. Квартальна виручка скоротилася на 4% — до €5,349 млрд.

Опитані FactSet аналітики в середньому прогнозували квартальний збиток на рівні €1,04 млрд при виручці в €5,3 млрд.

Коефіцієнт достатності капіталу першого порядку (Tier 1) банку в минулому році не змінився — 13,6%.

Обсяг резервів під безнадійні борги виріс до €723 млн у порівнянні з €525 млн у 2018 р.

Виручка DB в інвестиційному підрозділі в четвертому кварталі збільшилася на 13% і склала €1,52 млрд. У тому числі доходи від операцій з цінними паперами з фіксованою прибутковістю і валютами підскочили на 31% — до €1,2 млрд.

Підрозділ з управління активами зафіксувало зростання виручки на 31% — до €671 млн. Штат банку за минулий рік скоротився на 4,1 тис. до 87,6 тис. осіб. Капіталізація DB за останні три місяці підскочила на 20% і становить зараз майже €16,5 млрд.

Експерти вважають, що додатковим негативним фактором в минулому році для Deutsche Bank виявилася невдала спроба злиття з Commerzbank.

В рамках реструктуризації Deutsche Bank також намагається диверсифікувати джерела надходження виручки, змістивши акцент з колись пріоритетного інвестбанкінга на роботу з корпоративними та роздрібними клієнтами.

Однак через уповільнення світової та європейської економіки, а також політику низьких облікових ставок, що зберігається в ЄС, це завдання залишається складним.

Нагадаємо, Deutsche Bank заявив, що досяг угоди про продаж підрозділу електронних торговельних операцій і фінансових рішень для хедж-фондів французькому представнику галузі BNP Paribas. Про це повідомляє обидва фінансово-кредитні інститути.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram