Новини
25 Лютого 2021
817

Держгеонадра: На аукціон виставили ділянку титанових руд

Відомство проведе сьомий онлайн-аукціон з продажу ліцензій на 13 лотів

Державна служба геології та надр (Держгеонадра) України в середині квітня 2021 року проведе сьомий онлайн-аукціон з продажу ліцензій на 13 лотів із загальною початковою вартістю 12,3 млн грн, повідомляє прес-служба відомства.

“Рекордну кількість ділянок надр виставлено на аукціони! За перші два місяці 2021 року Держгеонадра виставили на електронні торги більше ділянок надр, ніж за весь минулий рік. Безумовно, цей показник свідчить про довіру ринку до нашої роботи. Очікуємо, що за підсумками року кількість проданих лотів збільшиться вдвічі та становитиме понад 100 об’єктів”, — написав глава Держгеонадра Роман Опімах у Facebook.

Він також уточнив, що серед запропонованих лотів є ділянки з покладами титанових руд.

“За всю історію аукціонів це другий випадок відкритих торгів на таку стратегічну корисну копалину. Спеціальний дозвіл на Селищанську ділянку передбачає геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою (ДПР) у Житомирській області, де вже розміщені збагачувальні потужності комбінатів”, — зазначив Опімах, додавши, що подробиці про лоти можна подивитися на Prozorro.Sale.

Селищанська ділянка адміністративно розташована в Малинському та Коростенському районах Житомирської області, в 10 км на північний схід від смт Іршанськ. Вид корисної копалини — титанові руди. Вид користування надрами та строк, на який надається дозвіл: геологічне вивчення, зокрема ДПР родовищ, — п’ять років. Аукціон відбудеться 14 квітня.

Раніше Держгеонадра анонсували на 31 березня шостий онлайн-аукціон з продажу ліцензій на 11 ділянок з покладами бурштину, граніту, мігматиту, графіту, глини, підземних мінеральних і питних вод, загальна початкова вартість яких досягає 49,7 млн ​​грн.

За підсумками електронних торгів 2020 року Держгеонадра залучили до держбюджету 826 млн грн прямих надходжень. 2021 року заявлено про план отримати мінімум 750 млн грн.

Нагадаємо, на 7 аукціонах через електронну торгову систему ProZorro.Продажі Держгеонадра продала права на користування надрами на ділянках з покладами бурштину, берилію, цирконію, води, глини та інших корисних копалин. Під час аукціону вартість лотів зросла на 39,5% від оголошеної — до 143 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram