Новини
13 Грудня 2021
664

Денис Шмигаль: Сума іноземних інвестицій цього року буде рекордною за останні 5 років

З 2025 року Україна має вийти на рівень іноземних інвестицій в $15 мільярдів щорічно

У 2021 році, за оцінками експертів, загальна сума іноземних інвестицій в економіку України становитиме $6,5 млрд. Про це у соцмережі Facebook написав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Це рекордний рівень за останні п’ять років, відколи була введена нова методологія їх підрахунку від Національного банку України. Більша частина цієї суми інвестицій — це результат того, що підприємства з іноземним капіталом свої доходи, прибутки реінвестують у свою діяльність та розвиток”, — зазначив він.

За його словами, національна економічна стратегія Уряду передбачає, що з 2025 року Україна має вийти на рівень іноземних інвестицій в $15 млрд щорічно. “Для цього прийнято та імплементуються більше 10 різних програм підтримки інвесторів та покращення інвестиційного клімату”, — пише прем’єр.

Нагадаємо, згідно з даними НБУ, прямі інвестиції в Україну за другий квартал 2021 року становили $1 349,5 млн. Майже 100% інвестицій ($1 337,0 млн) надійшло з країн Європейського союзу.

Як писали раніше Investory News, вклади фізосіб в облігації внутрішньої держпозики зросли до історичного максимуму — 24 млрд грн у всіх валютах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram