Новини
15 Березня 2019
796

Данія вкладатиме кошти в українську інфраструктуру

Сума фінансування може досягати €100 млн і більше

Україна та Данія підписали рамкову угоду про реалізацію програми Danida Business Finance (DBF), що передбачає надання безвідсоткових позик, зі значним грантом, на реалізацію стійких інфраструктурних проектів під державну гарантію. Проекти будуть реалізовуватися данськими постачальниками та іншими партнерами, а сума фінансування може досягати €100 млн і більше, повідомляє прес-служба посольства Данії в Україні.

Співпраця за програмою буде зосереджена на проектах, що пов’язані з  енергоефективністю, а також водопостачанням та очищенням стічних вод. Як зазначається у повідомленні посольства, вже розглядаються декілька потенційних проектів із реконструкції систем центрального теплопостачання та очищення стічних вод.

“Ми сподіваємося, що ця модель фінансування сприятиме сталому розвитку та економічному зростанню. Україна потребує доступу до капіталу для свого розвитку, і Danida Business Finance є однією з найбільш привабливих схем пільгового кредитування у світі. Я дуже радий, що Danida Business Finance тепер працюватиме в Україні”, – зазначив посол Данії в Україні Рубен Медсен.

Довідково: Підтримка з боку Данії в основному надходить через Данську Програму Добросусідства (DANEP), яка підтримує низку ключових реформ у таких сферах, як: боротьба з корупцією, децентралізація, права людини, енергетика та право на працю. Бюджет програми DANEP на 2017-2021 роки становить $72 млн.

Нагадаємо, раніше Державний департамент США разом з Бюро з питань демократії, прав людини і праці (DRL) оголосив відкритий конкурс для організацій, зацікавлених в подачі заявок на програми, які сприяють свободі інтернету в Україні. Найкраща ініціатива отримає грант від $500 тис. до $1,18 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram