Новини
3 Червня 2022
462

Цукру в Україні з надлишком

Внутрішній попит на солодкий пісок повністю задоволено

Україна у 2021-2022 маркетинговому році (МР, вересень-серпень) виробила 1,4 млн тонн цукру, що повністю перекриває внутрішній попит обсягом 1,2 млн тонн, тому перевищення виробництва над споживанням унеможливлює дефіцит цієї продукції в країні, повідомляється на фейсбук-сторінці асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ) у п’ятницю.

“У 2021/22 МР вироблено 1,4 млн тонн цукру, що на 44% перевищує показник попереднього року. Виробленого цукру вистачить, щоб спокійно й навіть із запасом перекрити річну потребу України в цукрі. А з урахуванням того фактору, що частина населення України тимчасово виїхала за кордон, то й фонд споживання також скоротився і, відповідно, перехідний залишок зростає”, — уточнила УКАБ.

В асоціації нагадали, що під час посівної кампанії в Україні станом на 2 червня цукровими буряками вже засіяно 181 тис. га, що становить 80% від посівних площ попереднього року. Крім того, вже за чотири місяці розпочнеться новий сезон цукроваріння для забезпечення потреб українців наступного року.

В умовах російського військового вторгнення в Україні спостерігається ажіотажний попит на базові продукти харчування. Кожна сім’я намагається створити запас продукції не на один місяць, побоюючись нестачі продуктів харчування та можливого зростання цін. Своєю чергою підвищений попит може призвести до зростання цін.

Нагадаємо, що в Україні можлива розробка Ізмаїльського родовища солі, аби уникнути дефіциту. Сіль буде видобуватися у власних родовищах та завозитися з-за кордону.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram