Новини
25 Березня 2021
738

Credit Suisse роздасть своїм аналітикам по $20 тисяч бонусів

Це винагорода за безпрецедентний обсяг угод і збільшення частки банку на ринку

У другому кварталі 2021 року аналітики та консультанти інвестиційного банку Credit Suisse отримають по $20 тис., повідомляє CNBC з посиланням на джерела. У банку назвали бонуси “одноразовою грошовою допомогою на життя”. Ці виплати призначені тільки аналітикам і консультантам банку.

“Усі співробітники інвестиційного банку нижче рівня керуючого директора також можуть очікувати на підвищення заробітної плати у майбутньому”, — додали співрозмовники видання.

За інформацією Business Insider, в інвесткомпанії планують пом’якшити дрес-код, коли співробітники повернуться до офісу після віддаленого режиму роботи. За даними Dealogic, з початку року Credit Suisse консультував бізнес щодо операцій зі злиття та поглинання на суму $112,5 млрд.

У заяві прессекретаря інвестбанку зазначається, що Credit Suisse “визнає та хоче винагородити зусилля співробітників, які не тільки зуміли підтримати клієнтів завдяки безпрецедентному обсягу угод, але й збільшили частку банку на ринку”.

Раніше у березні група аналітиків Goldman Sachs, які влаштувалися на роботу вже після початку пандемії, склали презентацію для менеджменту, в якій поскаржилися на перероблювання та проблеми зі здоров’ям.

Так, фахівці розповіли, що працюють у середньому більше ніж 95 годин на тиждень, тобто майже по 14 годин щодня без вихідних. Молоді аналітики вказали, що сплять у середньому по п’ять годин на день і лягають не раніше 3:00 ранку.

За словами фахівців, понаднормова робота призводить до проблем з фізичним і психологічним здоров’ям. Три чверті респондентів визнали, що відчували себе “жертвами зловживань на роботі”. Приблизно стільки ж були змушені звернутися за психологічною допомогою.

Усі учасники опитування заявили про погіршення стосунків з родиною та друзями. Також усі зазначили, що стикалися з нереальними термінами виконання завдань, майже 85% страждали від зайвого контролю й мікроменеджменту.

Як наслідок аналітики запропонували обмежити робочий час 80 годинами на тиждень максимум і своєчасно обговорювати завдання й виконану роботу, щоб її не доводилося переробляти в останній момент. Крім того, зажадали не залучати їх до роботи після 21:00 у п’ятницю й суботами, за винятком заздалегідь обумовлених випадків.

Goldman Sachs раніше ввів політику спрямовану на захист вихідних, коли молодші банкіри не повинні були знаходитися в офісі з вечора п’ятниці до ранку неділі. У своїй голосовій відповіді на скарги та пропозиції аналітиків гендиректор банку Девід Соломон зазначив, що посилить дотримання суботнього правила, й пообіцяв найняти додаткових співробітників для роботи з інвестиційного банкінгу.

Як зазначає Forbes, нещодавно нью-йоркський інвестиційний банк Jefferies повідомив своїм аналітикам і партнерам (всього 1124 особи), що вони зможуть обирати собі подарунки, враховуючи тренажери Peloton і продукцію Apple.

При цьому генеральний директор Citigroup Джейн Фрейзер 23 березня заборонила внутрішні відеодзвінки п’ятницями й оголосила 28 травня корпоративним святом під назвою Citi Reset Day.

У середині лютого у тому ж інвестбанку оголосили, що співробітники будь-якого рівня, які пропрацювали у Citigroup не менше п’яти років, отримають право на відпустку тривалістю до 12 тижнів після закінчення пандемії. Скористатися можливістю вони зможуть не більше двох разів. Під час відпустки Citigroup виплачуватиме їм 25% зарплати.

Раніше Investory News писали, що більшість українців (58% опитаних) негативно сприймають необхідність працювати з дому. Серед недоліків дистанційки зазначаються побутові проблеми, овертайми та зниження продуктивності.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram