Новини
27 Вересня 2019
802

Цінова допомога Airbnb: Стартап Beyond Pricing залучив $42 мільйони

Отримані кошти компанія витратить на вдосконалення свого сервісу та подальшого вивчення ринку нерухомості

Американський стартап Beyond Pricing, який індивідуально розраховує ціну оренди житла за ніч для орендодавців, залучив фінансування в раунді А на суму $42,5 млн від венчурного фонду Bessemer Venture Partners, повідомляє TechCrunch.

Beyond Pricing аналізує ціноутворення для орендодавців на Airbnb. Компанія збирає інформацію про вартість оренди схожого житла, вільні дати, зміни в попиті тощо.

У свою чергу орендодавець отримує інформацію про ціни в районі та найближчих готелях, на підставі якої він може встановити стандартну і мінімальну ціну за ніч. Збір за користування сервісом становить 1% від ціни за ніч.

Як пише видання, великі майданчики короткострокової оренди прагнуть до збільшення кількості заброньованих ночей, не враховуючи витрати орендодавця на утримання. Beyond Pricing планує розклад бронювань для отримання орендодавцем найбільшої вигоди на основі аналізу зібраних даних.

“Залучені кошти допоможуть краще вивчити ринок нерухомості, а також створити й вдосконалити алгоритми для готелів з тоннами різних типів номерів”, — зазначив засновник і керівник Beyond Pricing Єн МакГенрі.

Сервіс планує вийти на ринок готельних послуг. Готелі пропонують великий вибір номерів “Люкс” з різними видами, інтер’єрами та зручностями. Теперішні системи формування цінової політики готелів не пристосовані для оцінки таких аспектів на відміну від системи стартапу, якому доводиться враховувати особливості унікальних будинків.

Стартап заснований у 2013 р. Єном МакГенрі та Девідом Келсо. За час існування сервісу кількість співробітників зросла з 4 до 60 осіб. Щорічна виручка компанії складає близько $3,2 млн. Стартап залучив $46 млн в трьох інвестиційних раундах.

Нагадаємо, індійська Oyo придбала компанію з обробки даних Danamica, що спеціалізується на інструментах і засобах для аналізу бізнес-даних.

Як відомо, онлайн-сервіс Airbnb представив сервіс для оренди вілл і островів Airbnb Luxe. Найдорожче житло – атол Нукутепіпі (поруч з Таїті) вартуватиме $1 млн на тиждень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram