Новини
8 Липня 2020
925

Ціни на золото відновили багаторічний рекорд

Вартість дорогоцінного металу знову подолала позначку в $1800 

Ціни на золото відновили багаторічний рекорд на фоні побоювань інвесторів з приводу другої хвилі коронавірусу. Про це свідчать дані торгів на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX).

У вівторок, 7 липня, ціна на дорогоцінний метал пробила позначку в $1800 за унцію. На момент написання матеріалу вартість серпневого ф’ючерсу на золото становила $1806. Це найвища ціна із серпня 2011 р.

Вартість золота, яка традиційно вважається “тихою гаванню для інвесторів”, зростає у 2020 р. на фоні пандемії коронавірусу. Попередній рекорд дорогоцінний метал встановив у травні, коли його ціна досягла максимального рівня з 2012 р.

Аналітики Goldman Sachs очікують, що золото у 2020 р. подорожчає до $2000 за унцію. У JPMorgan Chase & Co. не радять інвесторам виходити з дорогоцінного металу, вважаючи його найкращою інвестицією в умовах низьких прибутковостей.

Нагадаємо, 14 квітня ціни на золото перевищили максимум за останні сім років. Так, вартість червневого ф’ючерсу на золото на біржі Comex виросла на 0,5%, до $1768,9 за унцію.

А от на початку червня ціни на дорогоцінний метал почали знижуватися. Інвестори вважали за краще відмовлятися від активів-притулків на користь ризикових.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram