Новини
5 Червня 2020
959

Золото дешевшає на відході інвесторів у ризикові активи

Ціни на золото виявилися під тиском після стрімкого зростання фондового ринку

Ціни на золото в п’ятницю, 5 червня, вранці знижуються, інвестори вважають за краще відмовлятися від активів-притулків на користь ризикових, свідчать дані торгів.

Станом на 8:36 за київським часом ціна серпневого ф’ючерсу на золото на нью-йоркській біржі Comex опускалася на 0,59%, або на $10 — до $1717,45 за тройську унцію. Липневий ф’ючерс на срібло дешевшав на 0,32%, до $17,997 за унцію.

Золото, яке традиційно вважається безпечним активом, за часів економічної визначеності втрачає свою привабливість для інвесторів, оскільки зняття карантинних обмежень у світі дає ринкам надію на поступове відновлення глобальної економіки, пише Прайм.

“Ціни на золото виявилися під тиском після чудесного зростання фондового ринку”, — стверджують аналітики.

При цьому аналітики попереджають, що ціна на метал може знову повернуться до зниження, оскільки торгова напруженість між США і Китаєм зберігається, а ризики другої хвилі коронавірусу як і раніше великі.

Як писали раніше Investory News, Центральний банк Венесуели подав до суду проти Банку Англії, з вимогою повернути золоті злитки вартістю понад $1 млрд, що там зберігаються. Своєю чергою кошти від продажу золота повинні піти на боротьбу з коронавірусом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram