Новини
15 Лютого 2021
508

Ціна нафти перевищила $63 за барель

Показник подолав цю позначку вперше з 22 січня 2020 року

Ціна квітневого ф’ючерсу на нафту марки Brent перевищила $63 за барель вперше з січня 2020 року, свідчать дані лондонської біржі ICE.

Вартість північноморської нафти на піку виросла на 1,39% і досягла $63,3 за барель. Водночас нафта марки WTI дорожчала на 1,4%, до $60,2.

9 лютого повідомлялося, що ціна на нафту марки Brent піднялася вище $61 за барель, досягнувши показника січня минулого року.

ОПЕК погіршила прогноз попиту на нафту поточного року. Експерти передбачили, що попит сповільниться на 100 тис. барелів на добу і знизиться до 5,8 млн барелів.

Як пише Bloomberg, зростання цін на нафту пов’язане з позицією учасників угоди ОПЕК +, які в кінці року погодилися посилити умови угоди щодо обмеження видобутку. Додаткові зобов’язання взяла на себе Саудівська Аравія, добровільно знизила видобуток на мільйон барелів на добу. Наступна зустріч об’єднання має відбутися в березні.

Як писали раніше Investory News, у січні 2021 року Україна імпортувала 658,86 тис. тонн нафтопродуктів (за кодом УКТЗЕД 2710: бензин, дизпаливо, мазут, реактивне паливо та інше). Найбільше надійшло палива з Білорусі — на $120,84 млн.

Нагадаємо також, Державний пенсійний фонд Норвегії (він же Нафтовий фонд), найбільший фонд національного добробуту у світі, продав весь пакет акцій компаній, які працюють у сфері розвідки та видобутку нафти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram