Новини
13 Січня 2021
712

Ціна нафти Brent піднялася вище $57 за барель вперше з лютого 2020 року

Ситуація на ринку покращилася після домовленостей ОПЕК+ щодо подальшого видобутку

У середу, 13 січня, ціни на нафту виросли більш ніж на 1% після того, як скорочення запасів у США виявилося більшим, ніж очікувалося, у той час, як інвестори скинули з рахунків погіршення ситуації з пандемією, повідомляє Investing.com.

Так, ф’ючерси на нафту марки Brent збільшилися на 1,03% до $57,15 за барель, марки WTI — додали 0,9% до $53,69 за барель.

Як зазначає видання, інвестори перестали фокусуватися на поширенні коронавірусу в Європі та США, де продовжує зростати кількість смертей і нових випадків зараження, й сконцентрувалися на новинах про вакцинацію.

За даними Американського інституту нафти (API), запаси нафти у США скоротилися на 5,8 млн барелів до 484,5 млн за тиждень, що завершився 8 січня, тоді як аналітики припускали, що вони знизяться на 2,3 млн барелів.

5 січня 2021 року країни ОПЕК + домовилися про параметри видобутку нафти в лютому та березні. Загальне обмеження видобутку країн ОПЕК + у січні 2021 року становитиме 7,2 млн барелів на добу, у лютому й березні — по 7,125 млн. При цьому Росії дозволено збільшення на 65 тис. барелів на добу, Казахстану — на 10 тис.

Нагадаємо, що Саудівська Аравія добровільно скоротить видобуток нафти до 8,5 млн барелів на добу в лютому та березні, про що заявив принц Абдулазіз аль-Сауд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram