Новини
7 Березня 2023
366

Цифрова система для військкоматів вже готова

Але її ще не впроваджено до кінця

Фото: ua.news

Міноборони планує перевести територіальні центри комплектування (ТЦК) з паперового документообігу на цифрові рішення. Відповідна система вже розроблена та готова до впровадження, проте ще не імплементована, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в інтервʼю LIGA.net.

Відповідаючи на запитання про те, за яким принципом відбувається зараз відбір кандидатів на мобілізацію і як на остаточне рішення ТЦК впливає військово-облікова спеціальність, міністр оборони заявив, що планує запровадити цифрову систему обліку.

“У Генштабу є потреба. Він чітко знає необхідну кількість водіїв, стрільців, операторів, артилеристів, снайперів. Генштаб визначає завдання воєнкомам: план та категорії фахівців. Міноборони лише здійснює контроль і мріє перетворити паперову мішанину на цифровізований продукт. В нас є цей продукт, він розроблений. Ми просто не встигли до кінця впровадити. Це буде один із викликів Віталія [Дейнеги]”, — заявив Резніков.

Крім того, міністр оборони нагадав, що його мета — це подолати “українську паперову армію”. Про це він заявляв ще у 2021 році, коли після призначення на посаду пообіцяв, що першим його кроком стане першим кроком повний аудит міністерства, аналіз внутрішніх процесів і документообігу.

Нагадаємо, Мінцифри вивчає можливості ChatGPT у розвитку цифрової інфраструктури.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram