Новини
31 Жовтня 2023
293

Через загрозу перекриття кордону Україна ініціює переговори

У них візьмуть участь Польща та Єврокомісія 

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури звернулось до Міністерства інфраструктури Польщі та Директорату з питань мобільності Єврокомісії для проведення зустрічі, щоб обговорити ймовірне блокування пунктів пропуску польськими перевізниками, повідомила пресслужба міністерства.

На зустрічі хочуть обговорити питання виконання меморандумів про пропускну спроможність українсько-польських пунктів пропуску.

“Ми отримали повідомлення про ймовірне блокування пунктів пропуску з боку польських перевізників. Наша позиція полягає в тому, що такі страйки та блокування шкодять всім: як українським, так і польським перевізникам”, — наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

За його словами, Україна вдячна польському народу за постійну підтримку в умовах повномасштабної війни та готова до діалогу, де рівноцінно будуть представлені інтереси перевізників обох країн.

Зустріч з Директоратом Єврокомісії (DG MOVE) запланована на 31 жовтня. Ключова мета — напрацювання спільних рішень, які допоможуть збільшити пропускну спроможність та забезпечити стабільну роботу кордону.

Нагадаємо, польські перевізники борються за “місце під сонцем”. Вони хочуть перекрити кордон з Україною через надмірну конкуренцію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram