Новини
27 Вересня 2023
311

Через Туреччину реалізовували російську мідь

Поставки були призначені для заводу в північній Італії

У липні 2023 року світовий трейдер Glencore доставив тисячі тонн російської міді через Туреччину до Італії, повідомляє Financial Times з посиланням на митні документи.

Трейдер придбав не менше 5000 т мідного листа виробництва російської Уральської гірничо-металургійної компанії (УГМК), який був експортований через Туреччину в італійський порт Ліворно.

Поставки були продані Glencore компанією Haldivor Energy з ОАЕ, і призначалися для заводу Карло Коломбо в Північній Італії.

У Glencore заявили, що угода була заключною частиною контракту, який був укладений до вторгнення рф в Україну.

“Туреччина є перевалочним пунктом для російського цинку, міді та, меншою мірою, алюмінію”, — йдеться в матеріалі.

Як зазначає видання, загальні санкції на торгівлю російськими металами введені не були. Однак, обмеження були накладені на деяких олігархів і виробників. Зокрема, під санкції потрапили керівники УГМК, але не саме підприємство.

Немає ніяких підтверджень, що Glencore порушила санкції, проте ці угоди підкреслюють залежність Європи від росії в питаннях постачання найважливіших товарів, а також зростаючу роль Туреччини як перевалочного вузла.

США ввели ширші санкції щодо УГМК в липні цього року — вже після того, як були укладені останні угоди Glencore з другим за величиною виробником міді в росії.

Нагадаємо, рф обходить цінові обмеження на нафту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram