Новини
29 Квітня 2020
900

Через пандемію Ford за I квартал 2020 року отримав $2 мільярди збитків

У компанії очікували цей показник на рівні у $600 мільйонів

За I квартал цього року американський автовиробник Ford отримав $2 млрд збитків через закриття заводів і падіння попиту у зв’язку з пандемією коронавірусу та карантинними обмеженнями, які було введено для запобігання розповсюдженню хвороби, про це йдеться у повідомленні компанії. Там зазначили, що очікували збитки на рівні $600 млн.

Крім того, за перші три місяці цього року виторг компанії знизився на 15%, до $34,3 млрд. Негативну динаміку показав й обсяг оптових продажів – у порівнянні з першим кварталом минулого року він знизився на 21%. “А от прибуток Ford у першому кварталі склав $1,1 млрд”, – зазначається у звіті.

Додається, що компанія взяла на себе зобов’язання з випуску сотні машин “швидкої допомоги”, декількох мільйонів захисних масок, 50 тис. апаратів ШВЛ та 100 тис. респіраторів.

Крім того, Ford вдалося залучити кредитні лінії на суму понад $15 млрд та випустити боргові зобов’язання на $8 млрд.

Раніше Investory News писали, що чистий прибуток Ford за минулий рік знизився на $3,6 млрд, й таким чином склав $6,4 млрд замість прогнозованих раніше автовиробником показників від $6,5 до $7 млрд. Серед причин зниження прибутку – падіння продажів у Китаї, високі витрати у Північній Америці та зростання витрат на гарантійне обслуговування автомобілів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram