Новини
19 Березня 2019
709

Check out: EasyJet відмовилась інвестувати €400 млн у Alitalia

При цьому Італія залишається стратегічним напрямком для EasyJet

Фото: Vіctor/Flickr

Британський лоукостер EasyJet оголосив про відмову від інвестицій у збанкрутілого італійського авіаперевізника Alitalia, повідомляється у прес-релізі EasyJet.

“Після обговорення з Ferrovie dello Stato Italiane та Delta Air Lines формування консорціуму для пошуку рішень щодо подальшої роботи Alitalia, EasyJet прийняля рішення вийти з цього процесу”, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, EasyJet разом із Delta планували інвестувати близько €400 млн в Alitalia після завершення процедури її другого за останніх десять років банкрутства. При цьому британський перевізник наполягав на розподілі компанії і хотів отримати її бізнес по польотах на короткі відстані.

У EasyJet підкреслюють, що Італія залишається одним із ключових ринків для неї. Адже щорічно компанія перевозить 18,5 млн пасажирів до цієї країни. Також, у авіакомпанії працюють близько 1,4 тис. італійських пілотів і бортпровідників.

За даними інших джерел, Delta все ще зацікавлена у Alitalia і продовжує переговори.

Нагадаємо, раніше ірландський авіаперевізник та найбільший європейський лоукостер Ryanair викупив останні 25% акцій австрійської Laudamotion і став стовідсотковим власником авіакомпанії.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram