Новини
21 Липня 2022
447

Частка російського газу в Німеччині скоротилася до 26%

Таке скорочення є наслідком дій російського газпрому

“Раніше частка постачання російського газу становила в середньому 55%. До кінця червня 2022 року цей показник впав до 26%”, — йдеться у звіті про прогрес у сфері енергетичної безпеки, опублікованому у середу міністерством економіки та захисту клімату ФРН.

Зазначається, що таке скорочення є наслідком дій російського газпрому, який у червні під приводом технічних проблем скоротив потік газу газопроводом “Північний потік-1” до 40%. Очікується, що у липні частка постачань російського газу дедалі більше скоротиться “через щорічний ремонт трубопроводів, під час якого газ не надходить”.

“Як альтернатива російському газу було збільшено постачання природного газу з Норвегії та Нідерландів, а імпорт зрідженого газу значно зріс”, — наголошується у звіті.

Зокрема, у співпраці з федеральними землями уряд ФРН працює над тим, щоб уже у 2022 та 2023 роках у Німеччині ввести в експлуатацію кілька додаткових плавучих ЗПГ-терміналів.

Згідно з оцінками Мінекономіки Німеччини, незалежність від російського газу в цілому може бути досягнута в країні до літа 2024 року — “це вимагає диверсифікації, економії, швидшого нарощування виробництва водню та масового розширення використання відновлюваних джерел енергії”.

2021 року Німеччина закупила 46 млрд кубометрів природного газу з росії.

Нагадаємо, що росія вдвічі скоротить поставки газу по “Північному потоку”. путін звинуватив у проблемах компанію, яка ремонтує обладнання.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram