Новини
20 Липня 2022
431

росія вдвічі скоротить поставки газу по “Північному потоку”

путін звинуватив у проблемах компанію, яка ремонтує обладнання

Фото: Olga Maltseva/ AFP

Пропускна здатність газопроводу “Північний потік-1”, через який росія найбільше перекачує газу до Європи, може бути вдвічі знижена. Президент рф володимир путін заявив, що це відбудеться нібито через те, що їм не віддають обладнання після ремонту, повідомляє Reuters.

Трубопровід простоює для проведення щорічного технічного обслуговування з 11 по 21 липня. Згідно з даними агентства, “Північний потік-1” відновить експорт газу відповідно до графіка, але зі зменшеною потужністю.

Після візиту в Тегеран путін розповів журналістам, що в трубопроводі експлуатуються п’ять газоперекачувальних агрегатів Siemens Energy, а ще один агрегат вийшов з ладу через “розсипання внутрішньої обшивки”.

“Там працюють дві машини, вони качають 60 млн кубометрів на добу… Якщо одну не повернуть, буде одна, яка становить 30 млн кубометрів. “Газпром” тут при чому?”, — запитав путін, звинувачуючи в проблемах компанію, яка займалася ремонтом.

Він додав, що ще одна газоперекачувальна турбіна має бути відправлена на ремонт 26 липня.

Путін також наголосив, що “Газпром” нібито не винен у скороченні транзитних потужностей, у тому числі в закритті Києвом одного з маршрутів через Україну в Європу. Як відомо, станція “Сохрановка” в Луганській області була захоплена російськими військами.

За словами президента рф, “Газпром” готовий виконати свої зобов’язання з експорту газу.

Нагадаємо, що по російському експорту в ЄС завдано руйнівного удару. рф зазнає серйозних збитків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram