Новини
29 Березня 2023
334

Cargill припинить експорт зерна з рф

Це відбудеться з 1 липня 2023 року

Американська компанія Cargill, один із найбільших постачальників зерна у світі, припинить експортувати російське зерно з наступного сільськогосподарського року, який почнеться 1 липня 2023 року, пише РБК із посиланням на джерела.

Про свій намір російська “дочка” компанії 28 березня повідомила Мінсільгосп рф.

“У листі компанія повідомляє, що в наступному сільськогосподарському сезоні 2023/2024 ТОВ “Каргілл” не планує здійснювати експорт зерна з росії “згідно з обговоренням питань зернового експорту, яке відбулося раніше, і рекомендаціями Міністерства сільського господарства”.

Водночас компанія пообіцяла, що заплановані на поточний сезон 2022/2023 відвантаження буде виконано “в повному обсязі відповідно до наявної квоти”, — пише видання.

російська “дочка” Cargill також розпочала перегляд свого портфеля активів, пов’язаних з експортом зерна. При цьому, за даними видання, зміни в інших сферах роботи компанії у росії не плануються.

Cargill входить до великих експортерів російського зерна. У поточному сезоні компанія вивезе приблизно 2,2 млн тонн зерна — майже 4% усіх обсягів експорту російського зерна. За обсягами відвантажень Cargill перебуває на шостому місці з-поміж російських експортерів агропродукції.

Нагадаємо, обсяг вантажних авіаперевезень на рф рухнув до рівня 2001 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram